Tietoa meistä

Maikki Kiuru

Mie oon Kiurun Maikki. Luonto- ja elämyspalveluyrittäjä Imatralta. Talvet tykkään tehdä opashommia Lapissa ja kesät Saimaan äärellä.

Lähdin opiskelemaan luonto- ja ympäristöalan perustutkintoa Koulutuskeskus Salpaukseen, Asikkalaan syksyllä 2017. Valmistuin sieltä ympäristönhoitajaksi ja luonto-ohjaajaksi. Lisäksi sain mm. melontaohjaajan, vuokraveneenkuljettajan ja järjestyksenvalvojan pätevyydet sekä monia lupakortteja. Työharjoittelussa olin Lapissa safarioppaana, Päijänteellä ulkoilureittejä hoitamassa ja kunnostamassa, Vesijärvellä melontaseurassa ja Thaimaassa snorklausoppaana.

Muutin Imatran Suolle yli sata vuotta vanhaan sukuni taloon valmistuttuani luonto-ohjaajaksi. Ajatuksenani oli synnyttää oikea yritys koulussa aloittamastani NY-yrityksestä. Halusin, että muutkin voisivat löytää sen saman ilon ja onnen, jonka itse olen löytänyt luonnossa kulkiessani. Kiuru ja Kuukkeli syntyi aidosta halusta jakaa hyvää oloa ja iloa eteenpäin. Haluan auttaa ihmisiä pysähtymään ja nauttimaan elämästä ja luonnosta. Rakkauteni luontoa ja elämää kohtaan ei jää huomaamatta.

Viimeemmäksi olen opiskellut opastuspalveluja Riveriassa,  seikkailu- ja elämyspedagogiikkaa Outward Bound Finlandin kursseilla sekä geo-opastuksia Saimaa Geoparkin Georangers koulutuksessa. Tällä hetkellä työn alla on Yrittäjän ammattitutkinto.

Minulla on kokemusta henkilökohtaisena avustajana, tukihenkilönä ja sijaishoitajana toimimisesta. Toimin myös järjestyksenvalvojana monenlaisissa tapahtumissa, Luonto-Liiton Perheluontokerhon ohjaajana ja Imatran Lapinkävijöiden melontaohjaajana. Harrastan järvipelastusta, melontaa, riippumattoretkeilyä ja moottorikelkkailua. Tykkään laulaa karaokea suomeksi, kiinaksi ja japaniksi. Opiskelen parhaillani mandariinikiinaa ja opettelen soittamaan Xaphonea.

Markus Aurelius

Ritari Markus Aurelius asteli elämääni keväällä 2020, kun Covid 19 ja sosiaalinen etäisyys antoi tilaa kissanpennulle muutettuani toiseen kaupunkiin.

Markus on utelias ja reipas kissanpoika. Hän tykkää ruoanlaitosta ja retkeilystä. Markus on myös reipas mittapoika remonttihommissa. Eikä vesillä olokaan ole vierasta vaikka lemppari harrastus on vielä hakusessa. Lyhyesti sanottuna Markus haluaa olla aika lailla kaikessa mukana.

Tutustu tiimiimme

Kiuru & Kuukkelin tiimi rakastaa elämyksiä ja mielenkiintoisia seikkailuja. Teemme olosi kotoisaksi.